Installatie zeeleeuwentheater Ouwehands Dierenpark

Herinrichting audiovisuele installatie zeeleeuwentheater

Opdrachtgever: Ouwehands Dierenpark B.V.

Regie/script: Huug Duin

Content voor de voorstelling: Afdeling marketing Ouwehands Dierenpark

Techniek: Lightworx & STS Productions

Technisch producent: STS Productions

Technici: Tim van Tooren, Thomas van Ewijk, Stefan Lok

Wensen klant

  • Audiovisuele installatie welke tevens geschikt is voor zakelijke bijeenkomsten
  • Nieuwe verlichting
  • Voorstelling bedienbaar zonder tussenkomst technicus
  • Nieuwe en flexibele showcontrol

Over de installatie

Een nieuwe zeeleeuwenvoorstelling, vernieuwde verlichting én een flexibel aansturingssysteem voor zakelijke bijeenkomsten. Dit waren de wensen van Ouwehands Dierenpark welke wij technisch waar mochten maken in het zeeleeuwentheater.

Hiervoor was een complete herinrichting van de audiovisuele techniek nodig. De verlichting welke aanwezig was hebben we hergebruikt en op een nieuwe plek geïnstalleerd. Deze verlichting belicht nu het water in het bassin. Daarnaast hebben we een tweetal 20 meter lange trussen opgehangen aan beide kanten van de tribunes. Aan de trussen zijn multifunctionele lampen opgehangen. Deze lampen verlichten zowel het podium, tribune, en de bassinranden waarop de verzorgers en dieren tijdens de voorstelling te zien zijn. Dankzij de toegevoegde verlichting kan er nu een waar lichtspektakel plaatsvinden tijdens de voorstelling. Hier hebben we er uiteraard zorg voor gedragen dat bezoekers aan weerszijden niet verblind worden.

In totaal zijn aan de trussen 12 fresnel armaturen, 12 profiel armaturen en 8 pendant armaturen bevestigd.

Nieuwe en flexibele showcontrol

De aanwezige showcontrol was niet langer geschikt om de zeeleeuwenvoorstelling te draaien en diende dus vervangen te worden. Dit is uitgevoerd in samenwerking met collega-bedrijf Lightworx. De nieuwe aansturing dient natuurlijk de nieuwe zeeleeuwenvoorstelling aan te kunnen, maar dient ook geschikt te zijn voor zakelijke bijeenkomsten. De wens van de klant was hierbij dat (last minute) aanpassingen mogelijk zijn voor externe zakelijke partijen.

Om het zeeleeuwentheater optimaal beschikbaar te maken voor zakelijke partijen hebben wij tevens meerdere "inprikpunten" gerealiseerd. Externe zakelijke partijen kunnen zo eenvoudig met hun eigen aansturingssystemen gebruik maken van al het audiovisuele materiaal in het theater.

Voor het centrale hart van de aansturing hebben wij gekozen voor QLab. Met dit systeem kunnen meerdere programma's tegelijkertijd worden aangestuurd: zowel licht, geluid als beeld. Het bedienen van dit systeem is zeer laagdrempelig. De zeeleeuwenverzorgers kunnen QLab bedienen via 6-voudige knoppenpanelen (B-stations). Tijdens de voorstelling kunnen zo verschillende scènes worden ingestart. Dit is mogelijk zonder tussenkomst van een technicus.

Voor de aansturing van het licht hebben wij gekozen voor ETC EOS. Met EOS zijn wij in staat de lichtstanden snel en krachtig te maken. Daarnaast is EOS een flexibel lichtprogramma, wat de algehele aansturing ook flexibel maakt. Hierdoor kunnen wij snelle aanpassingen in de lichtstanden realiseren voor zakelijke partijen.

Samenwerken met STS Productions

Een fundamenteel aspect van onze dienstverlening is dat we nauwlettend luisteren naar de wensen van onze klanten. We begrijpen dat elke installatie uniek is en specifieke eisen met zich meebrengt. Daarom nemen we de tijd om uw behoeften en verwachtingen volledig te begrijpen. Op basis daarvan geven we helder advies en bieden we passende oplossingen die naadloos aansluiten bij uw doelstellingen.

Kortom, bij samenwerking met ons kunt u erop vertrouwen dat u in betrouwbare handen bent. We leveren hoogwaardige installatietechniek, luisteren aandachtig naar uw wensen en geven helder advies. Met ons ervaren team en onze toewijding aan klanttevredenheid streven we ernaar om van elke installatie een succes te maken.

Wij creëren onvergetelijke evenementen met vernieuwende, creatieve oplossingen die het publiek doen verwonderen.